Het ontstaan van de kennel.

Na een korte periode zonder hond hadden we besloten om toch weer een hond aan te schaffen, de keuze was gevallen op de langharige teckel. Na ons te verdiepen in het ras hebben we gekozen voor de standaard teckel in de kleur rood, via internet kwamen we in contact met familie de Ruiter uit Duitsland. Hier kochten we in 2007 "Daisy of Ivy's Hill" en was zonder het toen te weten onze basis voor de kennel gelegd. Na eerst veel informatie opgezocht te hebben via internet en op bijeenkomsten hebben we besloten om een kennelnaam aan te vragen, zonder te weten of we in de toekomst ooit een nestje zouden fokken. Na het doorlopen van de hiervoor geldende procedure is de kennelnaam "van de Laerhoeve" ontstaan.

We besloten om Daisy in te schrijven voor een show, door haar goede resultaat werden we hiervoor zo enthousiast zodat er nog veel meer volgde. Iedere show leerde we weer nieuwe mensen kennen en ook op iedere show leerde we weer wat bij, ook gingen we inmiddels omdat we zo enthousiast over het ras waren op zoek naar een tweede teefje. Tijdens de zoektocht hiernaar kwamen we in contact met mevr. Peerlings uit Weert, zij verwachtte op dat moment een nestje waaruit we een teefje reserveerde. Na de geboorte van het nest bleek er maar één teefje te zijn en ze was ook nog de kleinste uit het nest, toch besloten we haar te nemen en kochten we in 2008 "Meoquanee's Bright Flame Etu Diega". Ook Diega gingen we mee nemen naar shows en al snel bleek dat zij het daar ook heel goed deed, in 2011 werd zij Internationaal showkampioen en in 2012 werd Daisy Nederlands kampioen waar wij uiteraard zeer trots op zijn.

In 2011 kwamen we op een show in contact met Edgar en Magda Reibel van teckelkennel Longa Vita, zij fokken al vele jaren standaard langhaar teckels in de kleur rood. Zij vroegen ons toen of we interesse hadden om een reu van hun te gebruiken om met een teefje van ons een nestje te fokken, wij waren toen zeer vereerd en zijn na enig nadenken en overleg op hun aanbod ingegaan. Na eerst wat tegenslag en daarna veel geduld gehad te hebben is het ons gelukt en is 5 november 2012 het eerste nestje uit de combinatie kampioen Daisy of Ivy's  Hill en kampioen Longa Vita Casanova geboren, het was één pup die van ons de naam "Massimo van de Laerhoeve" gekregen heeft.

Wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer en zijn lid van de Nederlandse Teckelclub.